Budinca de tagliatelle

Tagliatelle sunt un tip de paste specifice zonelor Emilia-Romagna  si Marche din Italia. Legenda spune ca aceste paste au fost inventate de un bucatar foarte talentat care a fost inspirat de parul  Lucreziei d’Este’s cu ocazia nuntii sale cu  Annibale II Bentivoglio in 1487. De fapt, totul este bazat pe o gluma facuta de umoristul Augusto Majani in 1931.

Lungi si late intre  6,5 mm- 10 mm, aceste paste se servesc in general cu sos Bolognese, insa nu este o regula, asa ca va propun o reteta prin care puteti degusta aceste paste si sub alta forma decat cea clasica.

Preferata mea in anotimpul rece, budinca de tagliatelle este delicioasa alaturi de o portie de gogosari murati facuti in casa :).

Pentru acest preparat avem nevoie de:

  • 400g tagliatelle
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei masline
  • jumatate ardei rosu
  • 1 morcov
  • jumatate de ceapa rosie
  • 200g cascaval ras
  • 3 linguri masline tocate
  • 200 g sunca curcan
  • jumatate lingura de unt
  • o lingura smantana

Pentru inceput  taiem cubulete sunca, ceapa, morcovul, ardeiul. Apoi prajim sunca tocata in putin ulei de masline. Scoatem sunca si punem in acelasi ulei ceapa , morcovul si ardeiul si lasam pe foc pana se inmoaie putin.

Le punem peste sunca si amestecam.

Intre timp punem la fiert pastele dupa instructiunile de pe pachet.  Eu le-am lasat 15 minute.

Le spalam si le strecuram si le amestecam cu putin unt.

Punem pastele peste amestecul de sunca si legume, adaugam : cele 4 oua, maslinele, 100g de cascaval ras, lingura de smantana si omogenizam.

Ungem o forma rotunda cu unt, turnam amestecul si punem pe deasupra restul de cascaval ras. Lasam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (15-20 min).

Bon appétit!

Budinca de tagliatelle
Serves 7
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
35 min
Prep Time
15 min
Cook Time
35 min
Ingredients
  1. 400g tagliatelle
  2. 4 oua
  3. 2 linguri ulei masline
  4. jumatate ardei rosu
  5. 1 morcov
  6. jumatate de ceapa rosie
  7. 200g cascaval ras
  8. 3 linguri masline tocate
  9. 200 g sunca curcan
  10. jumatate lingura de unt
  11. o lingura smantana
Instructions
  1. Pentru inceput taiem cubulete sunca, ceapa, morcovul, ardeiul. Apoi prajim sunca tocata in putin ulei de masline. Scoatem sunca si punem in acelasi ulei ceapa , morcovul si ardeiul si lasam pe foc pana se inmoaie putin.
  2. Le punem peste sunca si amestecam.
  3. Intre timp punem la fiert pastele dupa instructiunile de pe pachet. Eu le-am lasat 15 minute.
  4. Le spalam si le strecuram si le amestecam cu putin unt.
  5. Punem pastele peste amestecul de sunca si legume, adaugam : cele 4 oua, maslinele, 100g de cascaval ras, lingura de smantana si omogenizam.
  6. Ungem o forma rotunda cu unt, turnam amestecul si punem pe deasupra restul de cascaval ras. Lasam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (15-20 min).
Bibi's Kitchen http://www.bibiskitchen.ro/
Share Button