3 transformari de Craciun

decembrie 17, 2013 | By

Peste tot e mare agitatie, toata lumea cumpara cadouri, impodobeste brazi si pregateste meniul pentru masa de Craciun , nu-i asa?

Daca va incadrati in categoria celor  ce tocmai pregatesc lista cu bunatati pentru Craciun si nu stiti ce sa alegeti mai repede pentru marele dezmat culinar ce va urma , vin in ajutorul vostru cu  3 transformari simple, dar de efect.

1. Salata de boeuf  transformata in Mos Craciun 🙂

Clasica salata de boeuf pe care o preparam cu totii in preajma sarbatorilor de iarna, poate arata si altfel, nu?

Forma de Mos Craciun este foarte usor de facut, pe langa salata de boeuf preparata si poza alaturata mai aveti nevoie de : 4,5 oua fierte tari , 2 ardei grasi rosii , masline.

Va recomand sa faceti salata fara carne, in asa fel incat sa se poata modela cat mai usor. Pentru cine nu a mai preparat niciodata salata de boeuf si  cauta o reteta rapida si usoara , va recomand urmatoarea:

Ingrediente: jumatate de kg de cartofi , 350g morcovi, 400g castraveti murati, 1 lingura mustar, 200g maioneza ( plus extra pentru ornat), sare, piper.

Cum procedam: cartofii ii fierbem in coaja, ii lasam sa se raceasca apoi ii decojim, morcovii ii curatam intai de coaja si apoi ii fierbem, la fel , ii lasam sa se raceasca. Tocam marunt cartofii, morcovii si castravetii si amestecam cu mustarul si maioneza si adaugam sare si piper dupa gust. Apoi ornam.

2. Mamaliga transformata in om de zapada 🙂

Aici e si mai simplu! Avem nevoie 2 masline , un gogosar murat, marar si un ardei iute murat.

3. Negresa transformata in braduti si stelute 🙂

Pentru aceasta transformare luam reteta de negresa de aici , reteta de glazura de aici si trecem la treaba.

Pe langa, ne mai trebuie : bastonase de zahar , bilute argintii sau orice alte decoratiuni va plac .

Tot ce trebuie sa faceti este sa taiati negresa in forma de triunghi si sa o montati pe bastonas (cu mare grija, sa nu crape). Apoi ornam cu glazura, peste care punem imediat decoratiunile, glazura se intareste destul de repede. Recomandarea mea este sa pastrati peste noapte bradutii in frigider, in cazul in care mai raman :), a doua zi vor si fi mai deliciosi si racorosi.

Daca nu vreti sa va complicati cu glazura, puteti oricand transforma negresa in stelute pe bat.

Aici avem nevoie de zahar pudra, betisoare si o forma de stea.

 

 

Share Button