Negresa

decembrie 7, 2013 | By

Negresa este una dintre prajiturile mele preferate, pe care o prepar deseori cu mare drag si pofta :).  Se poate servi cu lapte, cafea sau inghetata de vanilie. <3

Pentru a o putea prepara avem nevoie de:

  • 250g margarina
  • 500g zahar
  • 5 linguri de cacao
  • 1 cana cu lapte
  •  4 oua
  •  200g  faina
  • 1 pachet de praf de copt
  • esenta de rom
  • o ciocolata cu lapte  pentru glazura
  • flori de zahar pentru decor

Punem la fiert  intr-o oala margarina, cacao, zaharul si laptele. Dupa ce a dat in clocot, punem deoparte 15 linguri din acesta compozitie, peste care se adauga ciocolata bucatele, esenta de rom si daca doriti, nuci (aceasta va fi glazura).

Restul compozitiei il lasam sa se raceasca. Intre timp, separam galbenusurile de albusuri . Dupa ce s-a racit bine compozitia , adaugam pe rand galbenusurile si amestem incet dupa fiecare in parte, apoi faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Amestecam bine si turnam compozita in tava in care am pus prealabil hartie de copt . Pornim cuptorul la nivel mediu, introducem tava si o lasam  la copt pana cand trece testul scobitorii ( prajitura este gata in momentul in care dupa ce scoatem scobitoarea din ea, aceasta ramane curata).

Cand este gata, scoatem prajitura din cuptor si ungem imediat cu glazura de ciocolata preparata mai devreme ( daca aceasta se intareste intre timp, o puteti pune putin la cuptor sau la bain marie).

Dupa ce se raceste, puteti taia prajitura in forma dorita. Eu am ales o forma rotunda si am ornat cu flori din zahar si bilute argintii, insa negresa poate fi servita si alaturi de o cupa de inghetata de vanilie.

Bon appétit!

 

Negresa
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250g margarina
  2. 500g zahar
  3. 5 linguri de cacao
  4. 1 cana cu lapte
  5. 4 oua
  6. 200g faina
  7. 1 pachet de praf de copt
  8. esenta de rom
  9. o ciocolata cu lapte pentru glazura
  10. flori de zahar pentru decor
Instructions
  1. Punem la fiert intr-o oala margarina, cacao, zaharul si laptele. Dupa ce a dat in clocot, punem deoparte 15 linguri din acesta compozitie, peste care se adauga ciocolata bucatele, esenta de rom si daca doriti, nuci (aceasta va fi glazura).
  2. Restul compozitiei il lasam sa se raceasca. Intre timp, separam galbenusurile de albusuri . Dupa ce s-a racit bine compozitia , adaugam pe rand galbenusurile si amestem incet dupa fiecare in parte, apoi faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Amestecam bine si turnam compozita in tava in care am pus prealabil hartie de copt . Pornim cuptorul la nivel mediu, introducem tava si o lasam la copt pana cand trece testul scobitorii ( prajitura este gata in momentul in care dupa ce scoatem scobitoarea din ea, aceasta ramane curata).
  3. Cand este gata, scoatem prajitura din cuptor si ungem imediat cu glazura de ciocolata preparata mai devreme ( daca aceasta se intareste intre timp, o puteti pune putin la cuptor sau la bain marie).
  4. Dupa ce se raceste, puteti taia prajitura in forma dorita. Eu am ales o forma rotunda si am ornat cu flori din zahar si bilute argintii, insa negresa poate fi servita si alaturi de o cupa de inghetata de vanilie.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button