Ciuperci umplute

mai 11, 2014 | By

Ciupercile se  regasesc des in bucatariile din toate colturile lumii si mai numesc si „carnea” lumii vegetariene :). Si totusi, spre deosebire  de carne, ciupercile au avantaje nete: nu au colesterol si sunt mai usor digerabile. Recomandate aproape in toate dietele , sunt  sarace in calorii si ofera senzatia de satietate.

Cu conditia sa le alegem pe cele neotravitoare :), ciupercile au un rol important in digestie, combat stresul si intaresc sistemul imunitar. Cele pe care le gasim noi in supermarket sunt produse in general in ferme , insa daca vreti totusi sa depistati ciuperci otravitoare, am gasit aici cateva sfaturi:

Ciupercile se pot verifica printr-unul dintre următoarele procedee:

1. Se introduce o linguriţă de argint în oala unde fierb ciupercile: dacă linguriţa se oxidează, ciupercile sunt otrăvitoare.

2. Se pune pătrunjel verde în oala unde fierb ciupercile: dacă acesta îşi schimbă culoarea, înseamnă că nu le putem consuma.

Dupa ce ne-am lamurit ca avem ciuperci comestibile, trecem la treaba :). Avem nevoie de:

  • 10 ciuperci mari
  • ceapa verde x 2
  • un ardei gras
  • o lingura de unt
  • o lingura de pesmet
  • si un polonic de supa de leguma
  • 150 g bacon
  • marar/patrunjel
  • cascaval
  • smantana

Curatam ciupercile, scoatem coditele si le tocam marunt.

Prajim intr-o tigaie neaderenta fara grasime/ulei  baconul ; in grasimea de la bacon punem ceapa tocata marunt , adaugam un praf de sare ca sa nu se arda si lasam pana devine transparent . Punem si ardeiul tocat impreuna cu coditele de ciuperci si le lasam la calit 10 minute.

Punem 2 linguri de supa si  lasam sa fiarba pana se evapora supa. Adaugam pesmetul , verdeata (posibil si un catel de usturoi 🙂 ) si dam de o parte.

 Intr-un vas de sticla termorezistent punem ciupercile, punem in fiecare din compozitia de mai sus (cu mot 🙂 ) si radem cascaval. Turnam restul de supa si lasam la cuptor pana se gratineaza .

Se servesc cu smantana sarata.

Bon appétit!

Ciuperci umplute
Serves 6
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Prep Time
10 min
Ingredients
  1. 10 ciuperci mari
  2. ceapa verde x 2
  3. un ardei gras
  4. o lingura de unt
  5. o lingura de pesmet
  6. si un polonic de supa de leguma
  7. 150 g bacon
  8. marar/patrunjel
  9. cascaval
  10. smantana
Instructions
  1. Curatam ciupercile, scoatem coditele si le tocam marunt.
  2. Prajim intr-o tigaie neaderenta fara grasime/ulei baconul ; in grasimea de la bacon punem ceapa tocata marunt , adaugam un praf de sare ca sa nu se arda si lasam pana devine transparent . Punem si ardeiul tocat impreuna cu coditele de ciuperci si le lasam la calit 10 minute.
  3. Punem 2 linguri de supa si lasam sa fiarba pana se evapora supa. Adaugam pesmetul , verdeata (posibil si un catel de usturoi 🙂 ) si dam de o parte.
  4. Intr-un vas de sticla termorezistent punem ciupercile, punem in fiecare din compozitia de mai sus (cu mot 🙂 ) si radem cascaval. Turnam restul de supa si lasam la cuptor pana se gratineaza .
Notes
  1. Se servesc cu smantana sarata.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button