Prajitura cu ciocolata (fara faina)

martie 18, 2016 | By

IMG_1458

Aveam aceste forme de ceasca din silicon de ceva vreme si m-am tot gandit la ce desert sa le folosesc. Iata ca a sosit si timpul lor si le-am folosit cand am facut de curand aceasta prajitura cu ciocolata si miere :). 

O prajitura „aproape light” 🙂 fara faina si fara zahar adaugat, asemanatoare cu negresa si care merge de minune alaturi de o cafea. Unde mai pui ca neavand faina, avem si un continut scazut de gluten. Iata cum se face:

Ingrediente:

  • 150g ciocolata menaj semi indulcita
  • 120ml ulei de masline
  • 60g cacao
  • 115g miere
  • 3 oua 
  • 1 albus

Cum procedam:

Incepem prin a da drumul la cuptor la nivel mediu si pregatim formele in care vom coace prajitura ( eu am ales cesti de silicon individuale, dar puteti folosi si o singura tava mai mare).

Rupem ciocolata in bucati mici si o punem la bain marie impreuna cu uleiul. Amestecam incet pana se topeste complet, apoi o punem la racit intr-un castron mai mare in care am pus in prealabil apa rece si gheata. Adaugam miere si cacao si amestecam bine pana cand se incorporeaza complet. 

Cu un tel amestecam in compozitie cele 3 oua si albusul. Turnam compozitia in forme si lasam la cuptor aproximativ 20-25 de minute pana cand se coc. 

Cand sunt gata le ornam cu putin zahar pudra. 

PicMonkey Collage

IMG_1504

IMG_1465

(reteta adaptata de pe www.foodnetwork.com)
Bon appétit! 

 

 

 

Prajitura cu ciocolata
Write a review
Print
Ingredients
  1. 150g ciocolata menaj semi indulcita
  2. 120ml ulei de masline
  3. 60g cacao
  4. 115g miere
  5. 3 oua
  6. 1 albus
Instructions
  1. Incepem prin a da drumul la cuptor la nivel mediu si pregatim formele in care vom coace prajitura ( eu am ales cesti de silicon individuale, dar puteti folosi si o singura tava mai mare).
  2. Rupem ciocolata in bucati mici si o punem la bain marie impreuna cu uleiul. Amestecam incet pana se topeste complet, apoi o punem la racit intr-un castron mai mare in care am pus in prealabil apa rece si gheata. Adaugam miere si cacao si amestecam bine pana cand se incorporeaza complet.
  3. Cu un tel amestecam in compozitie cele 3 oua si albusul. Turnam compozitia in forme si lasam la cuptor aproximativ 20-25 de minute pana cand se coc.
  4. Cand sunt gata le ornam cu putin zahar pudra.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button