Cosulete de parmezan

iunie 13, 2014 | By

 

Daca se intampla sa nu mai aveti boluri disponibile in casa, iata am eu o solutie pentru a servi salata intr-un altfel de recipient –  comestibil 🙂 : cosuletele de parmezan.

Avem nevoie de:

  • parmezan – bucata intreaga
  • razatoare
  • tava
  • hartie de copt
  • cerc de cofetarie

Cum procedam:

Dam parmezanul prin razatoarea mare. Intr-o tava foarte  putin inalta punem  hartie de copt .
Pe hartie  punem  cercul de cofetarie, presaram 0,5 mm parmezanul ras si ridicam cercul. Procedati asa de cate ori doriti, in functie de cate cosulete vreti . Punem la cuptorul incalzit  timp de doua minute. Cand se fac maro pe margine , le punem pe fundul unui pahar trapezoidal si apasam putin marginile. Lasam sa se raceasca.

Daca vreti barcute de exemplu , le puneti pe un sucitor; daca doriti cornet, pe o forma de cornet din metal si tot asa.

Punem in ele salata si servim!

Bon appétit!

Cosulete de parmezan
Serves 5
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
2 min
Prep Time
10 min
Cook Time
2 min
Ingredients
  1. parmezan – bucata intreaga
  2. razatoare
  3. tava
  4. hartie de copt
  5. cerc de cofetarie
Instructions
  1. Dam parmezanul prin razatoarea mare. Intr-o tava foarte putin inalta punem hartie de copt .
  2. Pe hartie punem cercul de cofetarie, presaram 0,5 mm parmezanul ras si ridicam cercul. Procedati asa de cate ori doriti, in functie de cate cosulete vreti . Punem la cuptorul incalzit timp de doua minute. Cand se fac maro pe margine , le punem pe fundul unui pahar trapezoidal si apasam putin marginile. Lasam sa se raceasca.
  3. Punem in ele salata si servim!
Notes
  1. Daca vreti barcute de exemplu , le puneti pe un sucitor; daca doriti cornet, pe o forma de cornet din metal si tot asa.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button