Cheesecake la pahar

decembrie 28, 2013 | By

Ador cheesecake-ul in toate formele pe care le poate lua, la cuptor, la pahar, cu topping sau fara. O forma rudimentara si foarte apreciata a cheesecake-ului poate fi gasita in Grecia Antica, inainte chiar de sosirea romanilor. Cea mai veche mentiune atestata  cheesecake-lui  este atribuita fizicianului  grec Aegimus , care a scris o carte despre arta de a face crema de branza.

Totusi, in acele timpuri, ” branza” se deosebea foarte mult de ceea ce inseamna ea pentru noi azi.

Notiunea moderna de crema de branza a aparut in 1872 , cand William Lawrence  in New York , cauta o modalitate de a recrea branza franceza Neufchatel si din greseala  a descoperit  o modalitate de a face o ” branza nematurata „, care este mai grea si cremoasa .

În 1912 , James Kraft a dezvoltat o forma de crema de branza pasteurizata. Kraft a achizitionat marca Philadelphia în 1928   si  a comercializat branza Philadelphia Cream, care este in prezent cel mai frecvent utilizat tip  de branza pentru  prajiturile  cu branza. (sursa wikipedia.org)

Daca nu avem timp la dispozitie sa pornim cuptorul, sa asteptam sa se coaca si sa respectam intocmai conditiile pentru obtinerea unui cheesecake perfect, putem sa ne satisfacem pofta rapid cu un cheesecake la pahar. Aceasta este una din retetele mele preferate, pe langa faptul ca este foarte gustoasa,  este si foarte aspectoasa si usor de facut.

Ne trebuie:

 • 200g biscuiti digestivi cu scortisoara
 • 150 g unt usor sarat
 •  200g crema de branza Philadelphia
 • 150-200 g zahar pudra
 • o pastaie de vanilie
 • 200 ml frisca batuta /  2 plicuri Dr. Oetker ( in acest caz luati in calcul ca va trebuie si putin lapte :))
 • pahare

Mai intai, mixam bine  crema de branza impreuna  cu zaharul si semintele de vanilie. Separat pregatim frisca apoi o incorporam in crema de branza incet cu ajutorul unei spatule. Lasam compozitia la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp, pisam biscuitii. Ca sa ne fie mai usor, ii punem intr-o punga si in strivim cu sucitorul.

Apoi topim untul,  il turnam peste biscuitii pisati si amestecam bine.

Asamblam in felul urmator: un strat de biscuiti, un strat de crema si tot asa pana se umple paharul. Se poate servi imediat! <3

Bon appétit!

Cheesecake la pahar
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
40 min
Prep Time
40 min
Ingredients
 1. 200g biscuiti digestivi cu scortisoara
 2. 150 g unt usor sarat
 3. 200g crema de branza Philadelphia
 4. 150-200 g zahar pudra
 5. o pastaie de vanilie
 6. 200 ml frisca batuta / 2 plicuri Dr. Oetker ( in acest caz luati in calcul ca va trebuie si putin lapte 🙂 )
 7. pahare
Instructions
 1. Mai intai, mixam bine crema de branza impreuna cu zaharul si semintele de vanilie. Separat pregatim frisca apoi o incorporam in crema de branza incet cu ajutorul unei spatule. Lasam compozitia la frigider pentru 30 de minute.
 2. Intre timp, pisam biscuitii. Ca sa ne fie mai usor, ii punem intr-o punga si in strivim cu sucitorul.
 3. Apoi topim untul, il turnam peste biscuitii pisati si amestecam bine.
 4. Asamblam in felul urmator: un strat de biscuiti, un strat de crema si tot asa pana se umple paharul. Se poate servi imediat! <3
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button
 1. Oana
  decembrie 30, 2013

  yummy..Arata delicios
  Sigur voi incerca si eu!

  Intrebare: pot inlocui branza Philadelphia cu mascarpone?

  • Beatrice Stancu
   ianuarie 8, 2014

   Multumesc mult, draga mea! Desigur ca poti, insa cred ca se va schimba gustul total, mascarpone nu este in general recomandat pentru cheesecake-uri. Propunerea mea e sa incerci ambele variante si sa vezi care iti place mai mult 🙂 Te pup!

 2. mariana
  martie 1, 2017

  Este necesar de pus frisca ?

  • beatrice
   octombrie 15, 2017

   Buna Mariana! Nu este obligatoriu, insa frisca face ca intreaga compozitie sa fie mai aerata si cremoasa. De asemenea, la cantitatile respective, doar din crema de branza si zahar, va iesi ceva foarte dulce. Cu drag, Bibi