Toast cu ricotta si capsuni

rsz_img_5022_1

Un mic dejun delicios si rapid de care m-am indragostit de la prima … degustare :) .  V-am lasat  mai jos ingredientele si reteta.

Ingrediente:

  • 50g zahar
  • 1/3 lingurita scortisoara 
  • 250g  ricotta
  • 1/2 coaja rasa portocala
  • 4 felii paine
  • 3 linguri ulei de masline
  • capsuni

Incepem prin a porni cuptorul la nivel mediu – daca aveti cuptor electric, puteti porni numai partea de sus. 

Intr-un vas amestecam zaharul cu scortisoara. Separat, amestecam ricotta, cu coaja rasa de portocala. 

Pregatim o tava cu hartie de copt. Ungem feliile de paine cu ulei pe ambele parti si pe partea de sus presaram jumatate din amestecul de zahar si scortisoara. Asezam feliile in tava si lasam in cuptor pentru 3 minute.

BeFunky-collage (24)

Intoarcem feliile, presaram iar amestecul de zahar si scortisoara (mai pastrati putin pentru a orna la sfarsit feliile) si lasam la cuptor pana cand feliile sunt bine rumenite pe ambele parti.

Intre timp, taiem in felii capsunile.

Cand sunt gata, scoatem feliile de paine din cuptor si adaugam amestecul de branza. Deasupra asezam cateva felii de capsuni cat sa acopere felia in intregime si presaram ce a mai ramas din amestecul de zahar si scortisoara.

BeFunky-collage (25)

(reteta adaptata de pe:  https://www.giadzy.com/)

Bon appétit!

Toast cu ricotta si capsuni
Write a review
Print
Ingredients
  1. 50g zahar
  2. 1/3 lingurita scortisoara
  3. 250g ricotta
  4. 1/2 coaja rasa portocala
  5. 4 felii paine
  6. 3 linguri ulei de masline
  7. capsuni
Instructions
  1. Incepem prin a porni cuptorul la nivel mediu - daca aveti cuptor electric, puteti porni numai partea de sus.
  2. Intr-un vas amestecam zaharul cu scortisoara. Separat, amestecam ricotta, cu coaja rasa de portocala.
  3. Pregatim o tava cu hartie de copt. Ungem feliile de paine cu ulei pe ambele parti si pe partea de sus presaram jumatate din amestecul de zahar si scortisoara. Asezam feliile in tava si lasam in cuptor pentru 3 minute.
  4. Intoarcem feliile, presaram iar amestecul de zahar si scortisoara (mai pastrati putin pentru a orna la sfarsit feliile) si lasam la cuptor pana cand feliile sunt bine rumenite pe ambele parti.
  5. Intre timp, taiem in felii capsunile.
  6. Cand sunt gata, scoatem feliile de paine din cuptor si adaugam amestecul de branza. Deasupra asezam cateva felii de capsuni cat sa acopere felia in intregime si presaram ce a mai ramas din amestecul de zahar si scortisoara.
Bibi's Kitchen http://www.bibiskitchen.ro/
Share Button