Pecan pie cheesecake

Cheesecake, Recipes, Uncategorized | noiembrie 16, 2018 | By

rsz_img_1069

Acest cheesecake este absolut delicios, chiar si pentru cei carora nu le plac nucile in prajituri (asa cum sunt eu :) :) :) ). Vi-l recomand cu drag, e o explozie de arome si este simplu de facut, trebuie doar sa aveti rabdare :) , vedeti mai jos cum se face pas cu pas ♥ .

Ingrediente:

– pentru cheesecake

  • 678g crema de branza
  • 200g zahar brun
  • 3 oua
  • 60ml smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1/4 lingurita sare

– pentru blat

  • 200g biscuiti pisati (digestivi)
  • 5 linguri unt topit

– pentru topping

  • 4 linguri unt
  • 220g nuci pecan
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 60 ml smantana lichida
  • 100g zahar brun

Cum procedam:

Incepem prin a incalzi cuptorul la 160 grade Celsius. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu fundul detasabil si cu diametrul de 20 sau 22 cm.

Pisam biscuiti fie intr-un blender, fie intr-o punga folosind sucitorul. Topim untul si il turnam peste biscuiti si amestecam bine. Rasturnam amestecul in tava si aplatizam bine. Introducem la cuptor pentru 3 -5 minute pana cand se rumeneste putin pe margine. 

Intre timp, pregatim compozitia pentru cheesecake. Mixam crema de branza cu zaharul si celelate ingrediente pana cand se omogenizeaza compozitia. Turnam compozitia in tava si lasam la cuptor pentru aproximativ 1 ora si jumatate, pana cand marginile s-au fixat, dar mijlocul inca se misca putin. Oprim cuptorul , deschidem putin usa si lasa cheesecake-ul in cuptor 1 ora. 

Dupa acest interval punem cheesecake-ul in frigider cateva ore, pana se intareste (5 ore sau peste noapte).

Pentru topping, intr-o tigaie topim (la foc mic) untul si zaharul pana incep sa faca bule pe margine. Adaugam restul de ingrediente si amestecam bine pana cand toate nucile sunt acoperite. Luam de pe foc si lasam sa se ingroase sosul timp de o ora la temperatura camerei. 

BeFunky-collage (8)

Inainte sa servim turnam toppingul peste cheesecake. 

rsz_img_1016 

Bon appétit!

 (reteta adaptata de pe www.delish.com)

Pecan pie cheesecake
Yields 8
Write a review
Print
Cook Time
1 hr 30 min
Cook Time
1 hr 30 min
Ingredients
  1. - pentru cheesecake
  2. 678g crema de branza
  3. 200g zahar brun
  4. 3 oua
  5. 60ml smantana
  6. 2 linguri faina
  7. 1 lingurita esenta vanilie
  8. 1/4 lingurita sare
  9. - pentru blat
  10. 200g biscuiti pisati (digestivi)
  11. 5 linguri unt topit
  12. - pentru topping
  13. 4 linguri unt
  14. 220g nuci pecan
  15. 1/2 lingurita scortisoara
  16. 60 ml smantana lichida
  17. 100g zahar brun
Instructions
  1. Incepem prin a incalzi cuptorul la 160 grade Celsius. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu fundul detasabil si cu diametrul de 20 sau 22 cm.
  2. Pisam biscuiti fie intr-un blender, fie intr-o punga folosind sucitorul. Topim untul si il turnam peste biscuiti si amestecam bine. Rasturnam amestecul in tava si aplatizam bine. Introducem la cuptor pentru 3 -5 minute pana cand se rumeneste putin pe margine.
  3. Intre timp, pregatim compozitia pentru cheesecake. Mixam crema de branza cu zaharul si celelate ingrediente pana cand se omogenizeaza compozitia. Turnam compozitia in tava si lasam la cuptor pentru aproximativ 1 ora si jumatate, pana cand marginile s-au fixat, dar mijlocul inca se misca putin. Oprim cuptorul , deschidem putin usa si lasa cheesecake-ul in cuptor 1 ora.
  4. Dupa acest interval punem cheesecake-ul in frigider cateva ore, pana se intareste (5 ore sau peste noapte).
  5. Pentru topping, intr-o tigaie topim (la foc mic) untul si zaharul pana incep sa faca bule pe margine. Adaugam restul de ingrediente si amestecam bine pana cand toate nucile sunt acoperite. Luam de pe foc si lasam sa se ingroase sosul timp de o ora la temperatura camerei.
  6. Inainte sa servim turnam toppingul peste cheesecake.
Bibi's Kitchen http://www.bibiskitchen.ro/
Share Button