Panna Cotta

Panna cotta este unul dintre cele mai elegante si fine  deserturi de origine italiana. Nefiind foarte dulce, acest preparat deosebit poate fi servit cu mai multe tipuri de sos , eu am ales de aceasta data sa fac un sos de capsune, insa la fel de bine puteti servi panna cotta alaturi de un sos caramel.

Panna cotta nu necesita multe ingrediente si este foarte usor de facut, putand fi turnata in aproape in orice fel de recipient, luand fidel forma acestuia.

Pentru preparare avem nevoie de :

  • 500 ml smantana dulce (pentru gatit)
  • 500 ml  lapte
  • 200 gr zahar  pudra
  • 30 g gelatina ( 3 plicuri )
  • 1  plic de vanilie / o pastaie de vanilie

Pentru sos:

  • 300 g zmeura 80 g  zahar , 1 pachet de zahar vanilat

Pentru inceput punem gelatina la inmuiat conform instructiunilor de pe plic. Apoi punem intr-un oala smantana lichida si cand este gata gelatina, o turnam peste. Punem oala pe foc la cel mai mic nivel si amestecam pana cand gelatina se topeste complet. Atentie, compozitia nu trebuie sa fiarba, altfel gelatina isi va pierde proprietatile caracteristice.

Separat punem in alt recipient laptele, peste care turnam zaharul si punem amestecul la foc mic pana cand se topeste zaharul. Si aici trebuie sa fim atenti ca laptele sa nu fiarba.

Cand toate sunt gata, turnam peste smantana, laptele si adaugam esenta de vanilie . Amestecam si apoi turnam compozitia in recipentele dorite (pahare, castronele, forme prajituri).  Lasam la frigider pentru cel putin 2 ore.

Pentru sos, punem la foc mic zmeura si zaharul . Amestecam pana cand zaharul s-a topit complet , iar fructele s-au inmuiat bine. Cu cat vreti ca sosul sa fie mai gros , cu atat lasati mai mult pe foc amestecand. Cand sosul a atins consistenta dorita, luati-l de pe foc si serviti-l alaturi de panna cotta.

Bon appétit!

Panna Cotta
Write a review
Print
Pentru crema
  1. 500 ml smantana dulce (pentru gatit)
  2. 500 ml lapte
  3. 200 gr zahar pudra
  4. 30 g gelatina ( 3 plicuri )
  5. 1 plic de vanilie / o pastaie de vanilie
Pentru sos
  1. 300 g zmeura 80 g zahar , 1 pachet de zahar vanilat
Instructions
  1. Pentru inceput punem gelatina la inmuiat conform instructiunilor de pe plic. Apoi punem intr-un oala smantana lichida si cand este gata gelatina, o turnam peste. Punem oala pe foc la cel mai mic nivel si amestecam pana cand gelatina se topeste complet. Atentie, compozitia nu trebuie sa fiarba, altfel gelatina isi va pierde proprietatile caracteristice.
  2. Separat punem in alt recipient laptele, peste care turnam zaharul si punem amestecul la foc mic pana cand se topeste zaharul. Si aici trebuie sa fim atenti ca laptele sa nu fiarba.
  3. Cand toate sunt gata, turnam peste smantana, laptele si adaugam esenta de vanilie . Amestecam si apoi turnam compozitia in recipentele dorite (pahare, castronele, forme prajituri). Lasam la frigider pentru cel putin 2 ore.
  4. Pentru sos, punem la foc mic zmeura si zaharul . Amestecam pana cand zaharul s-a topit complet , iar fructele s-au inmuiat bine. Cu cat vreti ca sosul sa fie mai gros , cu atat lasati mai mult pe foc amestecand. Cand sosul a atins consistenta dorita, luati-l de pe foc si serviti-l alaturi de panna cotta.
Bibi's Kitchen http://www.bibiskitchen.ro/
Share Button