Mini-chec cu banane si ciocolata

Checuri, Recipes, Uncategorized | noiembrie 3, 2018 | By

IMG_8489

Ingrediente:

  • 240g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 120ml lapte cu ciocolata
  • 140g ciocolata menaj
  • 85g unt la temperatura camerei
  • 150g zahar
  • 2 banane
  • 3 oua
  • 80g smantana

Mod de preparare:

Dam drumul la cuptor la 180 grade Celsius (170 daca este cuptor cu aer circulant)  si tapetam cu foaie de copt fundul unei forme de chec sau mai multe forme mici (daca nu sunt din silicon sau hartie).

Intr-un vas amestecam faina, bicarbonatul,praful de copt si sarea. Il punem separat.

Intr-o craticioara, incalzim laptele cu ciocolata pana cand incepe sa sfaraie pe margini. In acel moment luam de pe foc si punem 140g ciocolata taiata in bucati mici si amestecam cu un tel pana cand ciocolata se topeste complet.

Intr-un vas de mixer mixam untul si cele 150g de zahar timp de 3 minute. Adaugam bananele pasate cu o furculita si un ou si mixam. Adaugam si celelalte doua  oua, mixand dupa fiecare in parte. Adaugam smantana si mixam.

Adaugam o treime din faina si mixam, apoi adaugam amestecul de lapte cu ciocolata si ciocolata topita. Mixam iar  si adaugam si restul de faina. Mixam acum toata compozitia pana se omogenizeaza complet.

BeFunky-collage (2)

Turnam compozitia in forme si le punem in cuptor. Daca folositi o forma de chec normala, coacerea va dura mai mult, aproximativ o ora. Daca folositi forme de mini chec, durata se reduce aproape la jumatate sau 45 de minute, depinde de dimensiunea formei. Oricare dintre variante alegeti, faceti testul cu scobitoarea – cand aceasta iese curata, inseamna ca preparatul s-a copt.

 Bon appétit!

Mini-chec cu banane si ciocolata
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 240g faina
  2. 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  3. 1 lingurita praf de copt
  4. ½ lingurita sare
  5. 120ml lapte cu ciocolata
  6. 140g ciocolata menaj
  7. 85g unt la temperatura camerei
  8. 150g zahar
  9. 2 banane
  10. 3 oua
  11. 80g smantana
Instructions
  1. Dam drumul la cuptor la 180 grade Celsius (160 daca este cuptor cu aer circulat) si tapetam cu foaie de copt o forma de chec sau mai multe forme mici (daca nu sunt din silicon sau hartie).
  2. Intr-un vas amestecam faina, bicarbonatul,praful de copt si sarea. Il punem separat.
  3. Intr-o craticioara, incalzim laptele cu ciocolata pana cand incepe sa sfaraie pe margini. In acel moment luam de pe foc si punem 140g ciocolata rupta in bucati mici si amestecam cu un tel pana cand ciocolata se topeste complet.
  4. Intr-un vas de mixer mixam untul si cele 150g de zahar timp de 3 minute. Adaugam bananele pasate cu o furculita si un ou si mixam. Adaugam si celelalte doua oua, mixand dupa fiecare. Adaugam smantana si mixam.
  5. Adaugam o treime din faina si mixam, apoi adaugam amestecul de lapte cu ciocolata si ciocolata topita. Mixam iar si adaugam si restul de faina. Mixam acum toata compozitia pana se omogenizeaza complet.
  6. Turnam compozitia in forme si le punem in cuptor. Daca folositi o forma de chec normal, coacerea va dura mai mult, aproximativ o ora. Daca folositi forme de mini chec, durata se reduce aproape la jumatate sau 45 de minute, depinde de dimensiunea formei. Oricare dintre variante alegeti, faceti testul cu scobitoarea – cand aceasta iese curata, inseamna ca preparatul s-a copt.
Bibi's Kitchen http://www.bibiskitchen.ro/
Share Button