Inimi de ciocolata

 

Trebuie sa  profitam de orice ocazie in care putem  savura putina ciocolata, iar  saptamana aceasta  Valentine`s day e pretextul perfect. Ce poate fi mai bun decat biscuiti fragezi din ciocolata, glazurati tot cu ciocolata  ?? <3

In engleza acesti biscuiti se numesc shortbread cookies, in sensul de biscuiti fainosi, din aluat fraged ce trebuie sa stea macar 30 de minute la frigider. In acest fel, desi biscuitii par a fi destul de tari imediat dupa ce sunt scosi din cuptor, daca sunt pastrati peste noapte in recipiente inchise ermetic, pana a doua zi ei vor deveni din ce in ce mai fragezi si poti fi pastrati asa timp de 2 saptamani.

Ingrediente:

  • 250g faina
  • 150 g zahar
  • 100g cacao
  • o jumatate lingurita de sare
  • 250g  unt ( la temperatura camerei si nesarat)
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 200g ciocolata menaj
  • decoratiuni din zahar ( intre 50 si 100g )

Extra: tava , folie de copt, forma speciala de decupat

Amestecam intr-un bol faina, cacao si sarea . Cu mixerul ,frecam separat untul si zaharul pana devine pufos si mai deschis la culoare. Adaugam si esenta de vanilie. Dam viteza mixerului la cel mai mic nivel si  incet adaugam din amestecul de faina cu cacao , mixand in continuare.

Cand aluatul este  gata, il punem intre 2 foi de hartie de copt si il  intindem  cu sucitorul pana ajunge la grosimea de aproximativ 4 mm. Il punem in frigider si il lasam pentru 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute, pornim cuptorul la 170grade C sau gaz 4 si incepem sa decupam cu o forma speciala biscuitii. Ii punem la cuptor cam 15 minute (cel putin prima serie, la a doua serie, cuptorul este si mai incins, sugestia mea este sa nu ii lasati sa se coaca prea tare, dupa 10 minute verificati si daca inca sunt putin moi in mijloc , dar partea de jos s-a intarit, sa ii scoateti) . Resturile le amestecam iar si le intindem la fel intre cele 2 foi de hartie si tot asa pana se termina tot aluatul.

Lasam biscutii sa sa raceasca . Intre timp incalzim la bain marie ciocolata pana se topeste complet si pregatim decoratiunile.

Pentru decorare, luam fiecare biscuite in parte si il introducem in ciocolata 1/4 din suprafata. Imediat presaram decoratiunile colorate si lasam pe un suport sa se intareasca.

Bon appétit!

reteta adaptata de pe www.twopeasandtheirpod.com

Inimi de ciocolata
Serves 40
Write a review
Print
Prep Time
40 min
Cook Time
10 min
Prep Time
40 min
Cook Time
10 min
Ingredients
  1. 250g faina
  2. 150 g zahar
  3. 100g cacao
  4. o jumatate lingurita de sare
  5. 250g unt ( la temperatura camerei si nesarat)
  6. 1 lingurita esenta vanilie
  7. 200g ciocolata menaj
  8. decoratiuni din zahar ( intre 50 si 100g )
  9. Extra: tava , folie de copt, forma speciala de decupat
Instructions
  1. Amestecam intr-un bol faina, cacao si sarea . Cu mixerul ,frecam separat untul si zaharul pana devine pufos si mai deschis la culoare. Adaugam si esenta de vanilie. Dam viteza mixerului la cel mai mic nivel si incet adaugam din amestecul de faina cu cacao , mixand in continuare.
  2. Cand aluatul este gata, il punem intre 2 foi de hartie de copt si il intindem cu sucitorul pana ajunge la grosimea de aproximativ 4 mm. Il punem in frigider si il lasam pentru 30 de minute.
  3. Dupa cele 30 de minute, pornim cuptorul la 170grade C sau gaz 4 si incepem sa decupam cu o forma speciala biscuitii. Ii punem la cuptor cam 15 minute (cel putin prima serie, la a doua serie, cuptorul este si mai incins, sugestia mea este sa nu ii lasati sa se coaca prea tare, dupa 10 minute verificati si daca inca sunt putin moi in mijloc , dar partea de jos s-a intarit, sa ii scoateti) . Resturile le amestecam iar si le intindem la fel intre cele 2 foi de hartie si tot asa pana se termina tot aluatul.
  4. Lasam biscutii sa sa raceasca . Intre timp incalzim la bain marie ciocolata pana se topeste complet si pregatim decoratiunile.
  5. Pentru decorare, luam fiecare biscuite in parte si il introducem in ciocolata 1/4 din suprafata. Imediat presaram decoratiunile colorate si lasam pe un suport sa se intareasca.
Bibi's Kitchen http://www.bibiskitchen.ro/
Share Button
  1. POMPILIA
    februarie 13, 2014

    spectaculosi!