Ciocolata de casa

martie 17, 2018 | By

E7B114CC-B31E-4147-ACA0-868A6C9D21CF

Gustul copilariei inseamna pentru fiecare altceva, insa pentru multi inseamna mai ales ciocolata de casa ♥ .Dupa lungi cautari si experimente nereusite, fie iesea prea faramicioasa, fie prea moale, in sfarsit am reusit sa gasesc combinatia perfecta.

Personal, prefer ciocolata de casa simpla, insa puteti adauga nuci, alune sau altele dupa placul inimii :). Vedeti mai jos ingredientele si pasii.

Ingrediente:

  • 500g lapte praf
  • 300g zahar
  • 1 plic zahar cu aroma de rom
  • 200g unt 
  • 170ml apa
  • 1oog cacao
  • decoratiuni din zahar/nuci/alune etc

Cum am procedat:

Pentru inceput pregatim forma: fie tapetam o tava cu folie alimentara,  fie folosim o tava din silicon. Eu de data aceasta am folosit o tava din silicon de dimensiunile 18×25 cm  si ciocolata a iesit foarte usor si  intreaga din forma :).

Intr-un vas amestecam laptele praf si cacaoua si adaugam un varf de sare.

BeFunky Collage2

Separat, intr-o craticioara punem apa la fiert impreuna cu zaharul. Lasam sa fiarba 5 minute, oprim focul si adaugam untul. Amestecam pana se topeste de tot si turnam peste amestecul de ingrediente uscate. Amestecam cu o spatula pana avem o compozitie omogena, apoi turnam in forma.

Acum puteti adauga daca doriti nuci, alune, etc. Mie imi place simpla, asa ca am ales doar decoratiuni de zahar, insa puteti adauga ce va place.

Lasati peste noapte sa se intareasca intr-un loc racoros, apoi pastrati la fridiger.

IMG_1211

IMG_1407

IMG_1399

 Bon appétit!

(reteta adaptata de pe  www.isabelacuisine.eu)

Ciocolata de casa
Yields 20
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Total Time
10 min
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Total Time
10 min
Ingredients
  1. 500g lapte praf
  2. 300g zahar
  3. 1 plic zahar cu aroma de rom
  4. 200g unt
  5. 170ml apa
  6. 1oog cacao
  7. decoratiuni din zahar/nuci/alune etc
Instructions
  1. Pentru inceput pregatim forma: fie tapetam o tava cu folie alimentara, fie folosim o tava din silicon. Eu de data aceasta am folosit o tava din silicon de dimensiunile: si ciocolata a iesit foarte usor si intreaga din forma :).
  2. Intr-un vas amestecam laptele praf si cacaoua si adaugam un varf de sare.
  3. Separat, intr-o craticioara punem apa la fiert impreuna cu zaharul. Lasam sa fiarba 5 minute, oprim focul si adaugam untul. Amestecam pana se topeste de tot si turnam peste amestecul de ingrediente uscate. Amestecam cu o spatula pana avem o compozitie omogena, apoi turnam in forma.
  4. Acum puteti adauga daca doriti nuci, alune, etc. Mie imi place simpla, asa ca am ales doar decoratiuni de zahar, insa puteti adauga ce va place.
  5. Lasati peste noapte sa se intareasca intr-un loc racoros, apoi pastrati la fridiger.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button