Cheesecake-brownies

rsz_img_9763

Adica negrese cu tort de branza!?! :)) Exact! Cheesecake am tot facut, brownies gasim la tot pasul, de ce sa nu le combinam? O super idee cu care sa ii surprindeti pe cei dragi de Valentine`s day sau de ce nu , oricand?! Nu ne trebuie  o zi anume ca sa gatim ceva bun pentru cei pe care ii iubim, nu-i asa?

Aceasta reteta imbina doua deserturi care mie imi plac foarte mult si veti vedea ca este si simplu de facut. 

Avem nevoie de:

Pentru brownie:

  • 150g faina
  • 120g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 250ml ulei
  • 4 linguri de lapte
  • 1 lingura esenta de vanilie

 Pentru cheesecake:

  • 450g crema de branza Philadelphia
  • 150g zahar
  • 2 oua
  • 2 lingurite esenta vanilie

 

Incalzim cuptorul la nivel gaz 4, 170 grade Celsius si pregatim o tava cu hartie de copt. Eu am folosit una de 27×17 cm.

Intr-un vas amestecam: faina, zaharul, cacao, sarea si praful de copt. 

rsz_img_9717

Separat, amestecam ouale, uleiul, 2 linguri de lapte, esenta de vanilie.

rsz_img_9718

 Peste ingredientele lichide, punem incet ingredientele uscate si mixam.

rsz_img_9720

Din acest amestec, punem separat 180 ml si incorporam celelalte 2 linguri de lapte ramas.

rsz_img_9723

Turnam aluatul in tava.
rsz_img_9724

Intr-un alt vas, mixam branza cu zaharul aproximativ  2 minute. Adaugam ouale si vanilie si mixam.

rsz_img_9726

Turnam incet peste aluatul de negresa, avand grija sa nu se amestece si intindem pana acopera tot aluatul. 

rsz_img_9727

Din amestecul de aluat de negresa si lapte turnam acum cateva linguri deasupra stratului de branza si cu ajutorul unui varf de cutit facem vartejuri.

rsz_img_9729

rsz_img_9730

Punem la cuptor 30 de minute sau pana cand centrul devine fix si nu se mai clatina cand miscati tava.

rsz_img_9733

Cand e gata, scoatem tava si lasam preparatul sa se raceasca. Nu taiati in forma dorita decat dupa ce s-a racit complet. 

rsz_img_9740

rsz_img_9744

rsz_img_9750

rsz_img_9795

rsz_img_9800

Bon appétit!

 

reteta adaptata de pe http://www.thenovicechefblog.com/

 

Cheesecake Brownies
Serves 8
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Pentru brownie
  1. 200g faina
  2. 150g zahar
  3. 3 linguri cacao
  4. 1 lingurita sare
  5. 1 lingurita praf de copt
  6. 3 oua
  7. 250ml ulei
  8. 4 linguri de lapte
  9. 1 lingura esenta de vanilie
Pentru cheesecake
  1. 450g crema de branza Philadelphia
  2. 150g zahar
  3. 2 oua
  4. 2 lingurite esenta vanilie
Instructions
  1. Incalzim cuptorul la nivel gaz 4, 170 grade Celsius si pregatim o tava cu hartie de copt. Eu am folosit una de 27×17 cm.
  2. Intr-un vas amestecam: faina, zaharul, cacao, sarea si praful de copt.
  3. Separat, amestecam ouale, uleiul, 2 linguri de lapte, esenta de vanilie.
  4. Peste ingredientele lichide, punem incet ingredientele uscate si mixam.
  5. Din acest amestec, punem separat 180 ml si incorporam celelalte 2 linguri de lapte ramas.
  6. Turnam aluatul in tava.
  7. Intr-un alt vas, mixam branza cu zaharul aproximativ 2 minute. Adaugam ouale si vanilie si mixam.
  8. Turnam incet peste aluatul de negresa, avand grija sa nu se amestece si intindem cu o spatula pana acopera tot aluatul.
  9. Din amestecul de aluat de negresa si lapte turnam acum cateva linguri deasupra stratului de branza si cu ajutorul unui varf de cutit facem vartejuri.
  10. Punem la cuptor 30 de minute sau pana cand centrul devine fix si nu se mai clatina cand miscati tava.
  11. Cand e gata, scoatem tava si lasam preparatul sa se raceasca. Nu taiati in forma dorita decat dupa ce s-a racit complet.
Notes
  1. Cat timp sta prajitura in cuptor din 15 minute in 15 minute intoarceti tava in sens invers.
Bibi's Kitchen http://www.bibiskitchen.ro/
Share Button