Biscuiti cu morcovi si crema de branza

In cazul in care va intrebati, raspunsul este : da :), biscuitii sunt dulci. Acesti biscuiti sunt o modalitate minunata de a convinge copilasii sa manance legume si sa aiba parte si de un mic desert. Gustul lor este asemanator cu cel al tortului de morcovi, iar crema de branza ii completeaza perfect.

Avem nevoie de:

Pentru aluat:

  • 230g unt rece si taiat bucati
  • 200g zahar
  • 375g faina
  • 100g morcov dat prin razatoare ( cantariti dupa ce ati dat prin razatoare)
  • o lingurita scortisoara
  • un varf de sare

Pentru crema:

  • 150g  crema de branza (Philadelphia)
  • 113g unt (la temperatura camerei)
  • 120g zahar pudra

Extra: foi pentru copt,forma de decupat,  tava, morcovi decorativi din martipan

Pornim cuptorul la foc mediu . Intr-un bol punem toate ingredientele pentru aluat si mixam pana cand se formeaza un amestec omogen. Formam o bila pe care o asezam pe o foaie de copt.

Punem peste aluat o alta foaie de copt si intindem aluatul cu un sucitor pana ajungem la o grosime de 0,5 mm. Decupam aluatul cu o forma si  punem la congelator  pentru 15  minute.

Punem biscuitii la cuptor pentru 10-15 minute, pana cand devin aurii pe margine. Cand sunt gata, ii scoatem si ii lasam sa se raceasca si incepem sa pregatim crema. Amestecam untul cu zaharul si crema de branza la mixer pana cand capata consistenta unei creme pufoase si usoare.

Cu ajutorul unui cutit ungem cu aceasta crema jumatate din numarul biscuiti, apoi pe cei ramasi ii punem peste, formand sandwich-uri.

Daca reusiti sa gasiti morcovi din martipan ( eu i-am gasit in Germania :) ) ii puteti lipi cu putina crema de branza.

Bon appétit!

reteta originala pe http://www.larecetadelafelicidad.com/

Biscuiti cu morcovi si crema de branza
Serves 15
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Pentru aluat
  1. 230g unt rece si taiat bucati
  2. 200g zahar
  3. 375g faina
  4. 100g morcov dat prin razatoare ( cantariti dupa ce ati dat prin razatoare)
  5. o lingurita scortisoara
  6. un varf de sare
Pentru crema
  1. 150g crema de branza (Philadelphia)
  2. 113g unt (la temperatura camerei)
  3. 120g zahar pudra
  4. Extra: foi pentru copt,forma de decupat, tava, morcovi decorativi din martipan
Instructions
  1. Pornim cuptorul la foc mediu . Intr-un bol punem toate ingredientele pentru aluat si mixam pana cand se formeaza un amestec omogen. Formam o bila pe care o asezam pe o foaie de copt.
  2. Punem peste aluat o alta foaie de copt si intindem aluatul cu un sucitor pana ajungem la o grosime de 0,5 mm. Decupam aluatul cu o forma si punem la congelator pentru 15 minute.
  3. Punem biscuitii la cuptor pentru 10-15 minute, pana cand devin aurii pe margine. Cand sunt gata, ii scoatem si ii lasam sa se raceasca si incepem sa pregatim crema. Amestecam untul cu zaharul si crema de branza la mixer pana cand capata consistenta unei creme pufoase si usoare.
  4. Cu ajutorul unui cutit ungem cu aceasta crema jumatate din numarul biscuiti, apoi pe cei ramasi ii punem peste, formand sandwich-uri.
  5. Daca reusiti sa gasiti morcovi din martipan, ii puteti lipi cu putina crema de branza :).
Bibi's Kitchen http://www.bibiskitchen.ro/
Share Button