Waffe cu bacon si chives

ianuarie 28, 2019 | By

 rsz_img_0261_1

Cine a spus ca waffele sau gaufrele trebuie sa fie neaparat dulci ? Am pregatit zilele trecute aceste waffe cu bacon si chives si sunt absolut delicioase! Iata mai jos cum am procedat:

Ingrediente:

  • 270g   faina
  • 4 lingurite de praf de copt
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 100g bacon
  • chives – 1, 2 linguri de chives tocat sau mai mult, in functie de gust  

Intr-un castron amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. 

Separat, prajiti in tigaie cateva minute baconul .

Pornim aparatul de waffe si il lasam sa se incalzeasca.

Intr-un alt vas – amestecam cele doua oua, laptele si uleiul. Se adauga ingredientele uscate si se amesteca incet cu o spatula. In cele din urma, adaugam baconul si chives-ul si amestecam incet, pana se incorporeaza complet.

BeFunky-collage (17)

Ungeti placile aparatului cu ulei si turnati cu grija una sau doua polonice cu aluat, in functie de marimea aparatului.

Inchideti capacul si lasati aluatul pana se rumenesc toate părțile. Repetati pana la terminarea aluatului.

Mi-au iesit patru vafe mari din acest aluat. Serviti calde sau reci cu smantana.

BeFunky-collage (18)

Bon appétit!

 

 

Share Button