Sufleu de somon si broccoli

Dragilor,

Azi vreau sa impartasesc cu voi o noua reteta, usoara, de vara (daca ce este acum afara se poate numi vara :) ). Nu avem nevoie de multe ingrediente – putin somon afumat, broccoli, cateva oua, marar si branza.

Nu cred ca am avut pana acum ocazia sa povestim despre broccoli, insa inca de pe vremea Imperiului Roman, broccoli a fost considerat un ingredient de valoare printre italieni. El a fost adus si in Anglia la mijlocul secolului al 18-lea si in Statele Unite ale Amercii de italienii imigranti, insa nu a avut prea mare succes decat de abia in 1920.

Broccoli este recomandat in dietele de slabit , pentru ca este foarte sarac in carbohidrati si culmea, are mai multa vitamina C decat o portocala. Pe langa vitamina C, mai contine si vitaminele  A, K, B6  si multe minerale. De asemenea, consumul de broccoli reduce riscul de atac de cord si ajuta la reducerea arsurilor la stomac.

Revenind la reteta noastra, iata ce ne trebuie:

  • 150g somon afumat
  • 200g broccoli
  • 4 oua
  • 50g telemea branza
  • marar

Extra: vase mici de ceramica sau termorezistente.

Pentru inceput spalam sau decongelam broccoli (fierbandu-l cateva minute). Taiem somonul in bucatele si tocam marunt mararul.

Intr-un vas batem cele 4 oua si le amestecam cu somonul, broccoli si mararul.

Punem compozitia rezultata in 2 vase mici si termorezistente.

Le punem in cuptorul incalzit la 200 grade Celsius pentru 15-20 de  minute. Le scoatem si presaram branza rasa pe deasupra. Punem iar la cuptor pana se rumenesc la suprafata.

Bon appétit!

 

Sufleu de somon si broccoli
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Prep Time
10 min
Ingredients
  1. 150g somon afumat
  2. 200g broccoli
  3. 4 oua
  4. 50g telemea branza
  5. marar
  6. Extra: vase mici de ceramica sau termorezistente.
Instructions
  1. Pentru inceput spalam sau decongelam broccoli (fierbandu-l cateva minute). Taiem somonul in bucatele si tocam marunt mararul.
  2. Intr-un vas batem cele 4 oua si le amestecam cu somonul, broccoli si mararul.
  3. Punem compozitia rezultata in 2 vase mici si termorezistente.
  4. Le punem in cuptorul incalzit la 200 grade Celsius pentru 15-20 de minute. Le scoatem si presaram branza rasa pe deasupra. Punem iar la cuptor pana se rumenesc la suprafata.
Bibi's Kitchen http://www.bibiskitchen.ro/
Share Button