Porc cu legume la wok

august 27, 2015 | By

Wok-ul este una dintre cele mai cunoscute ustensile de gatit din China. Se foloseste in multe tehnici de gatit de la prajeala pana la supa si afumare. In general se foloseste alaturi de un polonic, pentru ca bucatarul sa nu se arda la maini. 

Forma sa ajuta la formarea unei zone fierbinti pe fundul wok-ului, fapt ce ajuta ca o parte din mancare sa fie gatita la foc intens, utilizand insa putin gaz. Partea mare de sus ii ajuta pe bucatari sa amestece mai usor in cazul supelor, impiedicant lichidul sa curga foarte mult pe langa. De asemenea, aceasta forma ajuta si la „adunarea” ingredientelor de pe margine, acestea tind sa se aduna in mijloc cand tigaia este agitata.

 Am folosit si eu wok-ul pentru acest fel de mancare si pot confirma ca este ideal atunci cand gatesti cu multe ingrediente taiate marunt sau subtire si poti amesteca bine, fara sa cada pe margine. Iata cum se face:

Ingrediente:

  • 500g carne de porc ( de preferat cu cat mai putina grasime)
  • usturoi ( in functie de preferinte, eu am pus 2 bucati )
  • 250g ciuperci albe 
  • 350g ardei gras verde si rosu 
  • o ceapa rosie
  • extra: ceapa verde/chives , sos de soia

 

Pentru inceput curatam toate legumele si ciupercile si le tocam, pe lung.

Punem in wok usturoiul si il inabusim cu putin ulei sau apa ( cel mai bine – 2 linguri sunt de ajuns). Taiem  carnea in cuburi, o punem peste usturoi si lasam la rumenit cateva minute. Punem apoi legumele si lasam pe foc amestecand  din cand in cand pentru aproximativ 10 minute pana cand s-au rumenit cat de bine ne dorim.

Cand e gata, stropim cu sos de soia si ornam cu ceapa verde sau chives.


 Bon appétit! 

Porc cu legume la wok
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
15 min
Prep Time
5 min
Cook Time
15 min
Ingredients
  1. 500g carne de porc ( de preferat cu cat mai putina grasime)
  2. usturoi ( in functie de preferinte, eu am pus 2 bucati )
  3. 250g ciuperci albe
  4. 350g ardei gras verde si rosu
  5. o ceapa rosie
  6. extra: ceapa verde/chives , sos de soia
Instructions
  1. Pentru inceput curatam toate legumele si ciupercile si le tocam, pe lung.
  2. Punem in wok usturoiul si il inabusim cu putin ulei sau apa ( cel mai bine – 2 linguri sunt de ajuns).
  3. Taiem carnea in cuburi, o punem peste usturoi si lasam la rumenit cateva minute.
  4. Punem apoi legumele si lasam pe foc amestecand din cand in cand pentru aproximativ 10 minute pana cand s-au rumenit cat de bine ne dorim.
Bibi's Kitchen https://www.bibiskitchen.ro/
Share Button