Pasca cu Nutella

 

IMG_0623

Nu mai e mult pana la Paste si cred ca toata lumea a inceput deja sa isi faca lista de ingrediente si feluri de mancare pentru masa din duminica Sfintelor Pasti. De aceea, m-am gandit sa impartasesc cu voi o reteta de pasca usoara si modernizata – cu Nutella :) .

Am facut aceasta reteta prima data aproximativ acum doi ani, cand cautam pe internet o solutie – vroiam sa fac o pasca, dar sa nu imi ia  foarte mult timp si sa fie foarte usor de facut. In cautarile mele am dat peste aceasta reteta aici si mi-am zis ca e ce trebuie – rapid, usor, delicios :) .

Vedeti varianta mea mai jos :) .

Ingrediente: 

  • 250g zahar
  • 5 oua
  •  1kg branza dulce de vaci
  • 200g smantana
  • 130g gris
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Nutella dupa gust, dar minim 6 linguri

Pentru inceput pregatim branza si o lasam la scurs. Daca am tinut Nutella la frigider, o scoatem sa ajunga la temperatura camerei. 

IMG_0566

Separat pregatim tava cu hartie de copt si dam drumul la cuptor la nivel mediu.

Intr-un vas incapator mixam cele 5 oua cu zaharul. Adaugam apoi, pe rand branza, smantana, vanilia, coaja de lamaie si grisul si mixam bine.

Turnam amestecul in tava. Cu o lingura punem Nutella din loc in loc si cu ajutorul unui cutit marmoram suprafata.

 PicMonkey Collage

Lasam la cuptor pana cand se rumeneste si se mai misca doar mijlocul putin (aproximativ o ora).

Cand e gata lasam sa se raceasca, apoi o scoatem din tava. Pastram pasca la frigider.

IMG_0587

IMG_0604

IMG_0619

IMG_0678

Bon appétit! 

Pasca cu Nutella
Serves 6
Write a review
Print
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 250g zahar
  2. 5 oua
  3. 1kg branza dulce de vaci
  4. 200g smantana
  5. 130g gris
  6. 1/4 lingurita sare
  7. 1 lingurita coaja de lamaie
  8. 1 lingurita esenta de vanilie
  9. Nutella dupa gust, dar minim 6 linguri
Instructions
  1. Pentru inceput pregatim branza si o lasam la scurs. Daca am tinut Nutella la frigider, o scoatem sa ajunga la temperatura camerei.
  2. Separat pregatim tava cu hartie de copt si dam drumul la cuptor la nivel mediu.
  3. Intr-un vas incapator mixam cele 5 oua cu zaharul. Adaugam apoi, pe rand branza, smantana, vanilia, coaja de lamaie si grisul si mixam bine.
  4. Turnam amestecul in tava. Cu o lingura punem Nutella din loc in loc si cu ajutorul unui cutit marmoram suprafata.
  5. Lasam la cuptor pana cand se rumeneste si se mai misca doar mijlocul putin (aproximativ o ora).
  6. Cand e gata lasam sa se raceasca, apoi o scoatem din tava. Pastram pasca la frigider.
Bibi's Kitchen http://www.bibiskitchen.ro/
Share Button