Cheesecake in oua de ciocolata

Pastele se apropie si mai toata lumea face deja planuri cu ce va pregati pentru masa de duminica. Vin in ajutorul vostru cu o propunere inedita pentru desert :) .

Cum pentru Paste sunt simbolice ouale rosii  si pentru acest blog, pare-se , cheesecake-ul :) , de ce sa nu facem pentru Paste, un cheesecake, dar in oua (de ciocolata, bineinteles :) ) ?

Cred ca acest desert va lumina chipurile tuturor si va atrage atentia oricarui copil. Este simplu de facut si de efect. Iata cum se face:

Ingrediente:

  • 6-8 oua de ciocolata ( goale pe interior si de preferat fara surpriza :) )
  • 150g crema de branza Philadelphia
  • 30g zahar pudra
  • jumatate lingurita zeama de lamaie
  • jumatate lingurita esenta de vanilie
  • 130ml frisca ( un plic Dr. Oetker)
  • 2 lingurite nectar de piersici
  • o lingura de gem de caise
  • 15g unt nesarat

Pentru inceput taiem capetele  celor  6 oua si le punem in frigider cat timp facem crema ( cel mai bine sa le puneti deja in forma pe care o vreti).

Mixam crema de branza cu zaharul pudra, zeama de lamaie si vanilia. 

Pregatim frisca si o incorporam cu o spatula in crema de branza. 

Punem cu lingurita in fiecare ou pana il umplem.  

Lasam la frigider 30 de minute. Intre timp pregatim „galbenusul” :) . Punem intr-o oala untul, nectarul si gemul de caise si incalzim la foc mic, amestecand in continuu, pana cand compozitia devine consistenta.

Cand e gata,  lasam la frigider pana se intareste putin.

Scoatem cele 6 oua de la frigider si cu o lingurita scobim putin in centru. Turnam incet din „galbenus” si lasam la frigider iarasi pentru cel putin 30 de minute.

Daca nu reusiti sa taiati cum trebuie ( eu am stricat 5 oua pana am reusit :) ) , mai puteti opta pentru varianta de mai jos, in care le desfaceti in doua .

Bon appétit!

(reteta adaptata de pe http://www.raspberricupcakes.com/)

Cheesecake in oua de ciocolata
Serves 6
Write a review
Print
Ingredients
  1. 6-8 oua de ciocolata ( goale pe interior si de preferat fara surpriza)150g crema de branza Philadelphia
  2. 30g zahar pudra
  3. jumatate lingurita zeama de lamaie
  4. jumatate lingurita esenta de vanilie
  5. 130ml frisca ( un plic Dr. Oetker)
  6. 2 lingurite nectar de piersici
  7. o lingura de gem de caise
  8. 15g unt nesarat
Instructions
  1. Pentru inceput taiem capetele celor 6 oua si le punem in frigider cat timp facem crema ( cel mai bine sa le puneti deja in forma pe care o vreti).
  2. Mixam crema de branza cu zaharul pudra, zeama de lamaie si vanilia.
  3. Pregatim frisca si o incorporam cu o spatula in crema de branza.
  4. Punem cu lingurita in fiecare ou pana il umplem.
  5. Lasam la frigider 30 de minute. Intre timp pregatim “galbenusul”. Punem intr-o oala untul, nectarul si gemul de caise si incalzim la foc mic, amestecand in continuu, pana cand compozitia devine consistenta.
  6. Cand e gata, il lasam la frigider pana se intareste putin.
  7. Scoatem cele 6 oua de la frigider si cu o lingurita scobim putin in centru. Turnam incet din “galbenus” si lasam la frigider iarasi pentru cel putin 30 de minute.
Notes
  1. Scoateti din frigider cu 10 minute inainte de servire. Se pot pastra maxim 3 zile in frigider, cu conditia sa le acoperiti cu folie alimentara.
Bibi's Kitchen http://www.bibiskitchen.ro/
Share Button