Cheesecake cu Baileys

Cheesecake, Recipes, Uncategorized | februarie 18, 2015 | By

rsz_img_9177

Pentru iubitorii de cheesecake avem astazi o reteta simplu de facut si foarte important – fara coacere :). Cu foarte putine ingrediente puteti pregati pentru musafiri , prieteni si familie, un desert impresionant si foarte gustos. Atentie insa, contine alcool, prin urmare nu este recomandat copiilor sau femeilor insarcinate ( puteti pregati oricand pentru ei o varianta fara Baileys, este la fel de bun).

Iata ce ne trebuie:

  • 100g unt
  • 250g biscuiti digestivi
  • 600g crema de branza Philadelphia
  • 2 linguri Baileys
  • 300ml creme patisserie (smantana lichida pentru frisca)
  • 100g zahar pudra
  • 100g ciocolata 

Extra: tava rotunda cu fund detasabil, foaie de copt, figurine de ciocolata 

First things first, pisam biscuitii.

rsz_img_9139

Topim untul, il turnam peste biscuitii pisati si amestecam pana se incorporeaza total. 

rsz_img_9140

Punem in tava rotunda foaie de copt doar pe fund si turnam amestecul de biscuiti si unt si aplatizam. Lasam tava in frigider o ora. 

rsz_img_9141

Intre timp, pisam ciocolata ( nu de tot, sa ramana la stadiul de fulgi de ciocolata, ca mai jos).

rsz_img_9142

Mixam crema de branza cu zaharul si cele doua linguri de Baileys. 

rsz_img_9147

Separat pregatim frisca.

rsz_img_9148

Incorporam cu o spatula frisca si ciocolata in amestecul de branza. 

rsz_img_9149

rsz_img_9150

Punem in tava compozitia , acoperim cu folie de plastic si lasam peste noapte in frigider.

rsz_ppp

A doua zi, scoatem cheesecake-ul din tava si il ornam. Daca nu aveti figurine de ciocolata la dispozitie, puteti pudra cu cacao toata suprafata.

rsz_img_9161

rsz_img_9273

rsz_img_9187

Sugestie de servire :) :

rsz_img_9371lll

rsz_img_9380

 Bon appétit!

Cheesecake cu Baileys
Serves 12
Write a review
Print
Prep Time
1 hr 15 min
Prep Time
1 hr 15 min
Ingredients
  1. 100g unt
  2. 250g biscuiti digestivi
  3. 600g crema de branza Philadelphia
  4. 2 linguri Baileys
  5. 300ml creme patisserie ( smantana lichida pentru frisca)
  6. 100g zahar pudra
  7. 100g ciocolata
Instructions
  1. Pisam biscuitii.
  2. Topim untul, il turnam peste biscuitii pisati si amestecam pana se incorporeaza total.
  3. Punem in tava rotunda foaie de copt doar pe fund si turnam amestecul de biscuiti si unt si aplatizam. Lasam tava in frigider o ora.
  4. Intre timp, pisam ciocolata ( nu de tot, sa ramana la stadiul de fulgi de ciocolata).
  5. Mixam crema de branza cu zaharul si cele doua linguri de Baileys.
  6. Separat pregatim frisca.
  7. Incorporam cu o spatula frisca si ciocolata in amestecul de branza.
  8. Punem compozitia in tava, acoperim cu folie de plastic si lasam peste noapte in frigider.
  9. A doua zi, scoatem cheesecake-ul din tava si il ornam. Daca nu aveti figurine de ciocolata la dispozitie, puteti pudra cu cacao toata suprafata.
Notes
  1. Extra: tava rotunda cu fund detasabil, foaie de copt, figurine de ciocolata
Bibi's Kitchen http://www.bibiskitchen.ro/
Share Button