Biscuiti bulgari de zapada

Acesti biscuiti in forma de bulgari de zapada sau „snowball cookies”  sunt extraordinar de draguti si gustosi, mai ales in preajma Craciunului. Desi la suprafata pari tari, interiorul se topeste efectiv in gura. Cel mai important ingredient din compozitia lor  il reprezinta nucile pecan.

Originare din Mexic, in Europa ajung abia in secolul al 16-lea, odata cu, bineinteles, desciderea spaniolilor in Mexic. Nucile pecan nu sunt tocmai de dieta :) la 100g de nuci pecan avem 690 calorii conform wikipedia.org, asa ca e bine sa le consumam cu moderatie.

Revenind la biscuitii nostri, haideti sa ne apucam repede de treaba, sa ii avem gata pana vine Mos Craciun :)

Avem nevoie de:

  • 250g unt la temperatura camerei
  • 80g zahar pudra
  • un varf de sare
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 300g faina
  • 3 lingurite amidon
  • 60g nuci pecan
  • 200g zahar pudra pentru final

 Pentru inceput dam drumul la cuptor la nivel mediu.  Apoi pisam nicile.

Intr-un vas mixam untul pana cand devine cremos, apoi adaugam cele 80 de grame de zahar pudra si sarea. Mixam apoi adaugam esenta de vanilie. 

Adaugam amidonul, mixam apoi adaugam treptat faina. Cand s-a incorporat total, cu ajutorul unei palete, amestecam nucile pisate.

Din aluatul rezultat, formam bile pe care le asezam in tava pe o foaie de copt. Lasam la cuptor intre 15 si 20 de  minute pana cand incep sa se rumeneasca usor.PicMonkey Collagell2

Cand sunt gata, le lasam la racit putin, apoi le dam prin zahar pudra. Le lasam sa se raceasca de tot, apoi le mai dam o data prin zaharul pudra. 

rsz_img_0788

rsz_12img_1079

rsz_img_1050

Bon appétit! 

Biscuiti bulgari de zapada
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250g unt la temperatura camerei
  2. 80g zahar pudra
  3. un varf de sare
  4. 2 lingurite esenta vanilie
  5. 300g faina
  6. 3 lingurite amidon
  7. 60g nuci pecan
  8. 200g zahar pudra pentru final
Instructions
  1. Pentru inceput dam drumul la cuptor la nivel mediu. Apoi pisam nicile.
  2. Intr-un vas mixam untul pana cand devine cremos, apoi adaugam cele 80 de grame de zahar pudra si sarea. Mixam, apoi adaugam esenta de vanilie.
  3. Adaugam amidonul, mixam apoi adaugam treptat faina. Cand s-a incorporat total, cu ajutorul unei palete, amestecam nucile pisate.
  4. Din aluatul rezultat, formam bile pe care le asezam in tava pe o foaie de copt. Lasam la cuptor intre 15 si 20 de minute pana cand incep sa se rumeneasca usor.
  5. Cand sunt gata, le lasam la racit putin, apoi le dam prin zahar pudra. Le lasam sa se raceasca de tot, apoi le mai dam o data prin zaharul pudra.
Bibi's Kitchen http://www.bibiskitchen.ro/
Share Button